Cordyceps - Maczużnik chiński (Cordyceps sinensis)
Cordyceps to grzyb naturalnie występujący w wysokich partiach Himalajów. Należy do najbardziej fascynujących gatunków spośród grzybowego królestwa. Cordyceps słynie z właściwości zwiększających wydolność fizyczną, redukujących zmęczenie oraz wspierających odporność.
Grzyby funkcjonalne
Grzyby z gatunku Cordyceps sinensis znane są od tysięcy lat przez ludy zamieszkujące w Tybecie. Do tej pory nomadzi przygotowują dodający wigoru napar z rosnących dziko grzybów. Cordyceps zaliczamy do adaptogenów - wspomaga organizm w walce ze stresem.
Cordyceps jest chętnie wybierany przez sportowców wydolnościowych w celu maksymalizacji efektów treningowych
Zacznij dzień z Cordycepsem
Dodaj miarkę do porannej kawy, herbaty lub szejka i ciesz się energią przez cały dzień!
Cordyceps sprawdzi się również jako alternatywa dla energetycznych napojów kofeinowych, działając na poziomie komórkowym - dosłownie ładując nasze biologiczne akumulatory.
Dlaczego nasz ekstrakt?
Jak stosować ?
Zalecana dzienna porcja do spożycia: 500 mg (1 miarka) trzy razy dziennie. Suplement diety najlepiej wymieszać z kawą, herbatą, koktajlem itp. Spożywać bezpośrednio po przygotowaniu.
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia (3 miarki)
Możesz zmieszać z:
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania dobrego stanu zdrowia.
Nie zaleca się stosowania przez kobiety w ciąży i karmiące piersią. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci, w suchym i chłodnym miejscu.
Skąd pochodzą grzyby?
Nasze grzyby pochodzą z hodowli mieszczących się w górskich rejonach Chińskiej prowincji Fujian, gdzie grzyby uprawiane są tradycyjnymi metodami od setek lat.
Cordyceps hodowany jest metodą liquid fermentation. Wykosztujemy wyłącznie owocniki grzybów, bez żadnych dodatków i zbędnych wypełniaczy.
Wszystkie grzyby przechodzą badania obecności metali ciężkich, wielopierścieniowych węglowodorów aromatycznych oraz najważniejszych parametrów mikrobiologicznych w celu zapewnienia maksymalnego bezpieczeństwa żywności.
Z jakiej części grzyba został przygotowany ekstrakt?
Używamy wyłącznie owocników grzyba. Wynika to z chęci uzyskania czystego grzybowego ekstraktu. Mając do czynienia z suplementami na bazie grzybni, niestety może okazać się, że nawet 60-70% takiego ekstraktu zamiast grzybem będzie skrobią bez przypisywanych grzybom efektów prozdrowotnych. Wynika to z braku możliwości oddzielenia grzybni od pożywki, na której wzrastała. Po kolonizacji przez grzyba pożywki całość zostaje zmielona i poddane procesom ekstrakcyjnym. Jest to tani i szybki sposób uprawy grzybów bez konieczności doprowadzania ich do etapu owocowania
Co oznacza ekstrakt 10:1?
10:1 oznacza, że z 1kg suchych owocników grzyba, po przeprowadzeniu procesu ekstrakcji i wysuszeniu surowca do formy proszku uzyskujemy 100g finalnego produktu. Ma to na celu skoncentrowanie ekstraktu i ułatwianie dozowania efektywnych porcji. 1 miarka (500 mg) jest odpowiednikiem 5 g suszonych owocników.
Nikt jeszcze nie napisał opinii do tego produktu. Bądź pierwszy i napisz opinię.
Napisz opinię dla tego produktu, a otrzymasz od nas 25 punktów które będziesz mógł wykorzystać na zakupy w naszym sklepie. Dotyczy to tylko Klientów zalogowanych i zarejestrowanych w naszym sklepie.