Suplement diety
Kolagen z dorsza atlantyckiego dziko żyjącego marki Skoczylas Suplement nie zawiera przeciwzbrylaczy w związku z czym zawarta w nim witamina C może powodować drobne, pomarańczowe zbrylanie proszku. Nie stanowi to wady produktu ani nie zmniejsza jego wartości odżywczej.
Kolagen to najbardziej powszechne białko strukturalne w organizmie. Stanowi ok. 1/3 wszystkich endogennych białek. Występuje m.in. w skórze, mięśniach, zębach. Jest najważniejszym składnikiem tkanki łącznej. Jest ważnym elementem skóry, ścięgien, kości, stawów, włosów i paznokci. Natomiast witamina C bierze udział w procesie tworzenia kolagenu
Składniki aktywne
Ilość w 5 g
/Zalecanej dziennej porcji/ - 2 miarki
Hydrolizowany kolagen morski ze skóry dorsza 4960 mg
Witamina C 40 mg (50% RWS)*
SKŁADNIKI:
Kolagen (hydrolizowany kolagen rybi) zaw. ryby - (Sproszkowany kolagen ze skóry dorsza atlantyckiego (Gadus morhua) (zaw. ryby), dziko żyjącego w północnym oceanie Atlantyku), witamina C (kwas L-askorbinowy).
Masa netto:
Sposób użycia
Stosowanie: 5 g dziennie (2 miarki dołączone do opakowania) rozpuścić w 100 ml zimnej wody, spożywać jednorazowo, bezpośrednio po przygotowaniu.
Ostrzeżenie
Nie należy przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia. Nie stosować w przypadku uczulenia na którykolwiek ze składników. Nie zaleca się spożywania produktu u kobiet w ciąży i karmiących piersią. Produkt przeznaczony jest dla osób dorosłych. Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Prowadzenie zdrowego trybu życia i stosowanie zrównoważonej diety są niezbędne dla zachowania zdrowego stanu zdrowia. Kolagen typu I - masa cząsteczki 3 kDa.
Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym pomieszczeniu, w zamkniętym opakowaniu, w temp. 15-25 stopni celsjusza, w miejscu niedostępnym dla małych dzieci.
Minimalny termin przydatności do spożycia: Przynajmniej trzy miesiące
Produkt może zawierać: mleko, soję, zboża zawierające gluten, jaja, orzeszki ziemne i orzechy
Producent: PURELAB Marek Skoczylas ul. Reformacka 6 35-026 Rzeszów